Leden 2015

Mňamka recepty

29. ledna 2015 v 11:43
Ahoj lidi, tak jsem se rozhodla že vám napíšu trošku gastro článek :D Jde o to že ,mě stále honí mlsná. Miluji sladké, hlavně rychlé a levné dezerty.
Tady vám dám pár tipů co u nás doma frčí. Jakmile mě přepadne mlsná (to je vtšinou večer) Tak musím něco rychlého ukuchtit. Zvládnou to i starší děcka. Opravdu obtížnost je téměř nulová :)
Jako první vám představím kompotovou rychlovku.
Suroviny : 2x šlehačka ke šlehání
2x kompot ( nejlepší je mandarinka nebo ananas)
2x pudink bez vaření Olé myslím, že se tak nějak jmenuje
1x piškoty
Vše nalijeme do misky s víčkem (kompot i s nálevem) kromě piškotů, uzavřeme misku víčkem a třeseme dokavať suroviny nezkuhnou.
Do misek, skleniček dáme 3 piškoty na to vrstvu krému, zase piškoty a tak pokračujeme... Na vrch můžeme nasipat kakao, skořici a nebo taky nic :D Dáme chladit do lednice.


Pudinková mňamka:
Suroviny: 1x pudink jahodový
1x puidink vanilkový
1 litr mléka
1x piškoty
Uvaříme pudinky, každý zvlášt a ještě horké vrstvíme piškoty, jahodový pudink, piškoty, vanilkoví pudink,....a zase až dokud nebude sklenička plná a zase dáme chladit :)


Jahodový koláč:
1x korpus na dort (stojí asi 20kč hotový)
250g čerstvých jahod
2x želatina
2x tvaroh
cukr

Smícháme tvaroh s cukrem podle chuti, uvaříme želatinu, tvarohu dáme velkou vrstvu na korpus a na tvaroh naskládáme jahody, kreté můžeme nakrájet na půlky nebo je naklademe celé. A nakonec jahody a tvaroh pomalu lžící poléváme želatinou.





Když je jahodová sezona na kterou si ještě počkáme :D , tak není ke škodě koupit 2x šlehačku ke šlehání a ušlehat jí do tuha, třeba jen s jednou lžičkou cukru a posypat kakaem nebo grankem a jen tak baštit jahody se šlehačkou.


Pak je tady ukázka nějakých dortů co jsem pekla. S některými mi pomáhala moje spolublogerka Denny. Jsem začátečník né profík.

Spongebob bez kalhot :D


Lentilkový dort


Barevný dort na ten se tu ještě objeví návod.


Tardis dort pro milovnice Dolrora Who, taky se tu objeví návod.


Doufám že se vám můj dnešní "žrací" článek líbil. A jestli vás honí mlsná, tak běžte zkusit nějaký receptík :) A klidně napište do komentu jak se vám povedl a jestli budete chtít další recepty tak si o ně prosím napište také do komentu :)
S pozdravem Vlasta

Co znamenají značky na kosmetice?

23. ledna 2015 v 21:27 | Vlasta |  Tipy

Když si v koupelně čtu balení šamponu, ak mě napadá: Co vlastně znamenají všechny ty male značky?

A rozhodla jsem se že to zjistím a rovnou o tom napíšu článek :)
Likvidace: Tuto značku najdete na všem co koupíte a znamená to že obal máte hodit do odpadkového koše nebo tříděného odpadu pokud to bude možné.

Trvanlivost: Na každém výobku by měla být vyznačena doporučená doba pro spotřebu. Buď je datum spotřeby do obalu vyraženo/vytištěno nebo tam najdete tento symbol s číselm, které značí do kolika měsíců od otevření by jste měli produk spotřebovat.

EU normy - To znamená, že množství které je napsáno na obalu, odpovídá skutečnosti, Takže tam je skuteně 100ml, ne třeba 80ml.

Low density polyethylen: Tady se jedná o měkké platy, jako třeba tuby krému a makeupů. Tento trojuhelník vždy znaší y čeho je obal vyroben.

Recyklace: Obal od tohoto výrobku je recyklovatelný.

Další informace: Na některé obalz se nevejdou všechny informace a tento symbol říká, že další informace o produktu jsou na krabičce, nebo třeba příbalovém letáku.

-Human cosmetic standart, výrobek netestován nazvířatech

- Nejedná se o recyklovaný obal, ale že výrobce platí za odběr a recyklaci obalu

Oživujeme!

22. ledna 2015 v 20:30 | Denny |  Novinky
Ofociálně se vracíme zpět na blog!!
Čekejte zde nové články!
Na blogeru nám to nevyhovovalo, blog je prostě blog :)
Budu ráda když se aktivně zapojíte do komentování a hlasování v anketě ať víme co vás zajímá! :)
TeĎ sem naházím pár článků z toho starého a pak začnu pracovat na nových :)
A samozřejmě mám v plánu změnit design :)
Mandala
Taky vám mandala zvedne náladu? Při pohledu na ni mám vždy o kousek lepší náladu :)